Wildpark Anholter Schweiz

Wolf in Anholter Schweiz WildparkZondagochtend zijn IJslandvrienden Marco en Raphaël en ik afgereisd naar wildpark Anholter Schweiz net over de grens in Duitsland. Idee van Raphaël en wát een goed idee was dat. Onderweg naar Duitsland werd het licht en was er nevel en soms wat mist. We kwamen in alle vroegte aan en er was nog geen kip te bekennen. In het 56 hectare grote wildpark kwam een net opkomend zonnetje tussen de bladeren door piepen en de combinatie van de laaghangende ochtendnevel met de zonnestralen tussen de bomen was echt adembenemend. En er was nog steeds geen mens! Misschien dat door die rust de wolf op de foto’s – die normaliter bijzonder schuw schijnt te zijn hoorde we van de boswachter – voor ons wilde poseren. Een mooi gezicht om een wolf in zo’n grote leefruimte te zien lopen. Genoeg plek om te rennen en je te verschuilen, perfect. De lynx die verderop in het bos woont liet zich wat minder zien, het bos is er ook heel dicht en donker.

Ook de wilde katten in Anholter Schweiz zijn bijzonder. Schijnbaar hoog knuffelgehalte, maar het dubbele gaas doet anders vermoeden. Ik moest me echt wel inhouden om m’n vingertje niet even door het hek te duwen om er eentje te krabbelen, want o wat zijn ze leuk met die mooie dikke staarten. Genoeg te zien en te fotograferen dus in Anholter Schweiz; van ezeltjes die los door het park wandelen en moeflons, edelherten, bruine beren tot scholeksters en mandarijneendjes. Ik wil weer terug!

Anholter Schweiz Vier Woudstedenmeer

Als aandenken aan zijn huwelijksreis liet een Duitse keizer in de omgeving van Isselburg in 1893 een kopie van het Vier Woudstedenmeer aanleggen, compleet met een Zwitsers chalet en uit Zwitserland geïmporteerde rotsen. Tegenwoordig is Anholter Schweiz een 56 hectare groot wildpark met ruime behuizing voor wilde dieren als wolven, lynxen, vogels en roofvogels in een prachtig bos en hoort het bij de Duitse Natuurmonumenten. Het chalet in het meer is omgevormd tot een knus restaurant en er is een berenbos waar 4 bruine beren en 6 kraagberen maar liefst 2,5 hectare leefruimte voor zichzelf hebben.

In Nieuws Tags , , , , , .