Amsterdamse Waterleidingduinen

Amsterdamse Waterleidingduinen - De VosAls fotograaf met een voorliefde voor bloemetjes, bijtjes én moordlustige roofdiertjes was het er toch nog nooit van gekomen: een bezoek aan de Amsterdamse Waterleidingduinen – oftewel de AWD samen met Anneke. Natuurlijk waren we stil hopend op het leukste wilde troeteldier dat daar rondloopt: de vos. Gelukkig waren we precies op het goede moment op de goede plek en liet de vrouwtjes vos zich even zien. Wat een schitterend dier! Door het prachtige weer tijdens het middaguur zie je dat haar oogjes een beetje dicht zitten door het felle licht. De rustig grazende damherten trokken zich niet direct terug als we eraan kwamen, zolang je maar op een respectabele afstand blijft en de wind aan de goede kant houdt. Stil zijn is lastiger, want door de heerlijke en oorverdovende stilte in de Waterleidingduinen voelde ik me soms net een kudde gnoes, zoveel herrie als ik maakte tijdens het lopen over het droge helmgras en schurend langs pijnlijke prikstruiken waar de sierlijke damherten makkelijk door heen rennen, maar ik niet.

Na een hele dag lopen kwamen we tijdens de zonsondergang weer aan bij Panneland, voor een welverdiende witte wijn met pannekoek. Vlak voor de entree kwam ons nog heel rustig een jong mannetjeshert tegemoet lopen in het donker. Dat zie je volgens mij alleen maar in de AWD!

Amsterdamse Waterleidingduinen mét GPS

Aangezien geen van de Canon camera’s beschikt over GPS tracking, gebruik ik sinds kort een Geolocation App in combinatie met een Lightroom plugin om bij elke foto GPS informatie te kunnen plaatsen. Zeker bij een groot natuurgebied als de Amsterdamse Waterleidingduinen kan het handig zijn om te zien waar elke foto gemaakt is. De Geoencoding Lightroom plugin is donationware, gemaakt door Jeffrey en ik kan hem van harte aanbevelen. Ik gebruik GeoTagr als app, maar er zijn ook genoeg gratis appjes te vinden, ook voor Android. Start GeoTagr op je iPhone, laat hem je route opnemen – neem wel een portable powerbank mee als je de hele dag de hort op gaat – en aan het eind van de dag heb je een gpx bestandje dat zo in Lightroom kan worden ingelezen, direct via Dropbox. Handig, het is zo gedaan en zo’n appje is ook een hele goede hulp als je een klein beetje verdwaald bent tijdens het wandelen, uch.

In Nieuws Tags , , , , .