Meer Fotografie Websites

Wil je op de hoogte blijven van alles wat met fotografie te maken heeft, dan zijn dit interessante blogs en fotografie websites om doorheen te grasduinen.

 

FotoexpositieFotoexpositie.nl | Een overzicht van de huidige fotografie exposities in Nederland, handig gerangschikt op datum of streek + een lijst met Nederlandse fotografen en het laatste fotonieuws.

 

foamFoam.org | Fotografie Museum Amsterdam, met onder vele anderen de expositie van Vivian Maier, de Amerikaanse nanny die in volkomen anonimiteit fotografeerde op straat, nooit aan iemand haar foto’s liet zien en dan ook pas beroemd werd na haar dood. Het dikke Foam Magazine is sowieso altijd een leuk cadeautje voor jezelf.

 

in no greaty hurry-saul leiterPrachtig portret van – in mijn ogen – een van de beste Amerikaanse straatfotografen (sorry Vivian). De documentaire In No Great Hurry – 13 Lessons in Life geeft een beeld van de in 2013 overleden kunstschilder en fotograaf Saul Leiter. Zijn leven, manier van werken en vooral zijn rust en wijsheid worden liefdevol in beeld gebracht. Je kunt de docu online bekijken voor 10 dollar. Doen! Hier vind je de boeken met zijn mooiste foto’s.

 

fotografen.links.nlFotografen.links.nl Uitgebreide overzichtspagina met links naar allerhande fotografen; van dierenfotografie tot portretfoto’s en van huwelijksfotografen tot fotografencollectieven.

 

Mijn favoriete Youtube kanaal DigitalRev met allerlei nuttige en fijn onnuttige filmpjes over de nieuwste fotoapparatuur met als hoogtepunt de Challenges: beroemde vakfotografen die in DigitalRev’s thuisbasis Hong Kong uitgedaagd worden te fotograferen met goedkope, plastic speelgoedcameraatjes en flitsers.

In links.