Fotohut Gooi

Vlakbij de bewoonde wereld en nabij Bussum en Hilversum bevindt zich Fotohut Gooi. Een prachtige plek om de mooiste vogels te fotograferen en deze zondagmiddag kwamen er vooral vroeg in de middag een boel in zicht en bereik. Omdat ik nog nooit een grote bonte specht had gefotografeerd en een roodborstje nog nooit écht van dichtbij voor de lens had gehad was het een meer dan geslaagde dag. Beetje wolken, beetje zon; fijn weer voor een fotohut.

Naast de roodborstjes en de specht nog een uitsloverige heggenmus, vink, boomklever, glanskopmees, koolmeesjes, een razendsnelle veldmuis rosse woelmuis en op het laatst een Vlaamse gaai, maar die was weg voordat we vlaamse gaai konden zeggen 🙂 Er schijnen ook eekhoorns en een havik in de buurt te zitten, dus wie weet zien we die een volgende keer.

Oog in oog met de vogeltjes in Fotohut Gooi

Zeker wanneer je het hebt over kleinere vogels als roodborstjes, heggenmussen en boomklevers, dan wil je deze het liefst op gelijke hoogte kunnen fotograferen. Fotohut Gooi is een mooie, ruim opgezette schuilhut die deels verzonken is in de bodem, met daarvoor een kleine vijver waar salamandertjes, schrijvertjes en torren in en op krioelen. Door de lage zit ben je meestal op ooghoogte met de vogels. En dat levert voor mij toch de mooiste plaatjes op, ook wanneer je vanachter de speciaal aangebrachte spiegelglas ruit fotografeert. Werkt perfect! Ook is het terrein niet toegankelijk voor vreemden, dus er is nauwelijks verstoring. Ik ga er zeker weer eens heen…

In Nieuws Tags , , , , , , .