Fotoreis IJsland

IJsland Fotoreis - Regenboog na een bui

Dat is weer het leuke van een regenbui: een regenboog!

Ik had me er al maanden op verheugd, en eind mei was het dan zover: een fotoreis naar IJsland met Dies Groot. Wat een prachtig eiland. Het weer zat mee, het weer zat tegen; typisch IJsland dus. Met een VW-bus (brave wagen, arme schokbrekers) zijn we door het noordwesten getrokken. Van Reykjavik, Grundarfjörður met de veerboot van Stykkishólmur naar Brjánslækur het nog onherbergzamere en dunbevolkte hogere Noorden in.

Bovenin de bergen waande je je in een andere, koudere wereld, middenin de wolken met mistig uitzicht op het oude ijs en de zwarte rotsen. Prachtig, ik heb er alleen door de op dat moment overtrekkende zware buien geen foto’s van gemaakt. Doe ik de volgende keer!

Vogels op IJsland

Als vogelfotogek heb ik blije uurtjes doorgebracht op de kliffen bij Látrabjarg waar een kolonie papegaaiduikers hun nesten bouwt. Geweldig! Ook nog een handjevol alken, stormvogels en onderop de tot 400 meter hoge rotsen andere vogeltjes gezien waarvan ik geen idee heb hoe ze heten. Uiteraard ook landschapsfoto’s gemaakt – moet je toch doen als je er bent – structuurtjes (!), urban en oude ramen gefotografeerd in Djúpavík én magnifieke watervallen bezocht. Gebadderd in een natuurlijke hot tub, gezwommen in een zwembad tussen de bergen en een heleboel lol gehad met mijn medereizigers. Wat wil je nog meer? Het was een superreis, dankjewel Dies!

Hieronder een kleine impressie | Klik hier voor alle foto’s van de IJsland fotoreis »

In Nieuws Tags , , , .