Duivies in Weesp – Test met de Tamron 150-600mm

Duiven in Weesp - Tamron 150-600mmHelemaal blij, want ik heb er een nieuwe zoomlens bij: de Tamron SP 150-600 mm F5-6.3 VC USD telezoom. Mijn  Canon 70-300mm is fantastisch, zeker samen met de 7D, maar ik wilde ook graag zoveel kunnen zoomen op mijn fullframe camera. Maar ja, alle prime lenzen boven de 300mm zijn niet te betalen en ook nog eens veel te zwaar om mee uit de hand te fotograferen. De Tamron weegt 2 kilo + camera is 3 kilo en dat is nog goed te doen.

Een heiige zaterdagmiddag rond het water in mijn woonplaats Weesp is een goede plek om de lens te leren kennen. Ik moet wel erg wennen aan de geringe scherptediepte die je krijgt met een fullframe camera in combinatie met zoveel millimeters, maar dat is een kwestie van oefenen en onthouden, 1 of 2 stopjes erbij dus. Ben niet ontevreden over het resultaat.

De Tamron 150-600mm is wat zachter als de Canon, maar pas vanaf zo’n 400mm en de autofocus is verrassend goed. De extra benodigde ISO kan de 5D3 ook makkelijk aan. De duif met de zwarte achtergrond, de mus, het meisje alleen op de bank en uiteraard de bijna volle maan zijn alle vier gefotografeerd op de volle 600mm en nog mooi scherp. Nu nog eens proberen op de 7D, kijken of ik sowieso nog iets in het beeld kan krijgen op 960mm 🙂 maar eerst laat ik mijn biceps even ontspannen. Wordt vervolgd!

In Nieuws Tags , , .