Gratis lezing De Wilde Stad

Meerkoetje broedend in de gracht - De Wilde Stad natuurfilmWanneer je, net als ondergetekende, de ‘gewone’ dieren van Nederland vaak net zo interessant vindt als de zeldzame soorten die je in verre landen voor je lens kunt krijgen, dan kijk je zeker reikhalzend uit naar de dit najaar uitkomende natuurfilm De Wilde Stad over alles wat vliegt, fladdert en sluipt door Amsterdam, het havengebied en het NDSM terrein, de vinex op IJburg en de businessparken van de Zuidas. Over onder bruggen broedende duiven, rioolratten, meerkoetjes in de drukbevaren grachten, een leverworst schooiende vos in het westelijk havengebied, naar beneden buitelende jonge eendjes, stadsmussen, een stadsduif die gewoon de metro neemt, ijsvogels in het Amsterdamse Bos & Noord en brutale reigers in de binnenstad die de patatjes uit je bakkie jatten. (ooit Schoffies gezien?)

In De Wilde Stad zie je hoe de door de Amsterdammers meestal onopgemerkte levens van de vele wilde dieren die in de stad bevolken eruit zien. Dat belooft weer prachtige beelden, want hiervoor waren de makers al verantwoordelijk voor de meer dan succesvolle natuurfilms De Nieuwe Wildernis (Gouden Kalf 2013) en Holland–Natuur in de Delta (Gouden Film 2015).

Gratis Lezing ‘De Wilde Stad” bij CameraNu

Geef je nu op voor een gratis lezing over de totstandkoming van De Wilde Stad bij CameraNu (vol=vol). Op 22 April 2017 vanaf 11.00 uur vertelt producent Ignas van Schaick aan de hand van een aantal voorbeeld scènes uit de film hoe de makers te werk zijn gegaan. Je krijgt alvast een voorproefje van een deel van de film en een kijkje achter de schermen. Ik heb er alvast zin in! Meer voorpret: bij Binnenstebuiten liepen ze een draaidag mee met de cameraploeg van deze nieuwe natuurfilm.

Meld je hier aan voor de gratis lezing »

In Nieuws Tags , , , .